Revin după multele surprize ale lunii martie. Dar ce putem noi face? Planeta Uranus, a tehnologiei, inovațiilor și schimbării bruște a intrat în Taur- care e zodia mea 🙂 iar bietul Mercur, cel responsabil cu comunicarea la toate nivelele este în mișcare retrogradă în Pești, așa că nu mă mai mir de nimic. În traducere, pentru cei care nu știți elemente de astrologie- ne putem aștepta la răsturnări bruște de situații, nu doar eu, ci toată lumea datorită tranzitului uranian, iar în această perioadă, pînă la mersul direct al lui Mercur nu este bine să luați decizii, să semnați hîrtii importante, să cumpărați sau să vindeți chestii. Perioada este tricky și tot ce întreprindeți acum, comercial, sau de business va avea o urmare nu foarte happy.

Thierry Mugler Couturissime Montreal 2019 Musee des Beaux Arts

Eu, personal am trecut printr-o pneumonie de care, încă nu am chiar scăpat, mi s-a stricat laptopul și alte mici și mari neajunsuri. Dar ca sănătatea nu-i nimic pe lumea asta, iar acum fiind mai în putere am decis să revin pe blog. Aaaa, blogul a decedat și el cîteva ceasuri bune după postarea anterioară, dar și-a revenit fără antibiotice, nu ca mine :))

Thierry Mugler- Couurissime Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Trebuie să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut pe pagina de Fb vis- a-vis de postarea cu obiceiurile vestimentare în situații publice și trebuie să specific aici, că pînă nu ne vom obișnui, la propriu cu ideea luării de atitudine în diferitele domenii în care ne manifestăm, nu avem de ce să ne așteptăm la nici un fel de progres. Nu. No way. De fapt, priviți în jurul vostru la ce se întîmplă și la nivele importante. Biata modă, nu este decît un epifenomen ce oglindește perfect situația generală majoră, exact cum am încercat să demonstrez în teza mea de doctorat, așa că nu trebuie să ne mirăm de efectele secundare prezente la nivelul societății.

Thierry Mugler- Couturissime Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Aceasta va fi doar o postare care aduce precizări necesare la tot ce s-a petrecut după materialul în care am îndrăznit să comentez elegant, de altfel, modul cum unele persoane apar în public, în evenimente importante.

Thierry Mugler -Couturissime Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Din nefericire, cel puțin deocamdată nu pot să-mi țin promisiunea cu postarea cu așa DA, întrucît tot ce însemna material pentru blog a rămas pe device-ul ce acum așteaptă să fie reparat, iar eu nu-mi pot permite să pierd timp re-editînd imaginile cu pricina pentru a doua oară. În momentul în care voi intra din nou, în posesia folderului, voi adăuga o addenda la postarea controversată, pentru că evenimentele au trecut și nu mai sînt de actualitate.

Thierry Mugler -Couturissime Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Am să-l parafrazez pe celebrul artist Andy Warhol care a declarat la un moment dat că viitorul va avea grijă ca fiecare din noi să aibă acces la cele 15 minute de celebritate, făcînd evidentă referire la fenomenul de demolare a oricărui tip de ierarhie prin multiplicarea, actuală și acută a diferitelor canale mass-media- rețele de socializare, site-uri, bloguri, etc. Sigur că pe vremea tinereții artistului era o chestie să apari la tv sau în presa scrisă. Cele 15 minuțele de celebritate sînt permise oricui azi, fără merite majore sau contribuții esențiale. Poate aici să fie și problema reală. În momentul cînd ORICINE are acces la imagine și așa-zis celebritate, cînd întreg acest proces devine inflaționist, celebritatea aia dorită își pierde complet potențiala valoare, dacă o fi existînd cumva.

Thierry Mugler- Couturissime Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Reprezintă o măiestrie să poți decanta azi o părere profesionistă, asumată în noianul de wannabee. Mi s-a spus despre nu știu care că, săraca, fusese la designer. Ce să zic, cu atît mai rău că cine a folosit materialul respectiv își spune designer. Designerul profesionist nu este umbrela pentru orice incompetență. Dar nu aș bate apa în piuă de dragul teoriei, deși ador chestia asta, fără să fac referiri concrete, desigur la postarea cum să NU te îmbraci în cadrul unui eveniment public.

Thierry Mugler- Couturissime Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Aparența noastră în diferite situații, evenimente, semnifică ceva. Ce anume semnificăm prin vestimentația sau stylingul nostru ține de receptori, adică cei care ne privesc. Mesajul se transmite printr-un canal, care poate fi viciat, nu sută la sută autentic dar fiecare va desluși propriul înțeles în funcție de gradul de educație și cultură, civilizație și alte cele.

Thierry Mugler- Coutuissime, Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Asta era explicația ca să înțelegeți de ce unora nu li se pare o dramă majoră dacă se îmbracă ca pasta la un eveniment. Că ei nu au puterea de decantare adecvată pe care o am eu sau alții cu pregătire la fel. Ei pot citi doar ce știu ei că e bine, plutind într-un fel de auto-suficiență mulțumitoare, din care m-am trezit eu să-i scot. Păi nu, că nu ne întîlnim la capătul țevii- ca mîțele care nu se întîlnesc. Una merge la țeavă marți, alta joi. Ia de unde nu e. Sau depinde în ce te uiți, unii au etalon Neckermann-ul sau Otto, alții au Vogue, Harper s Bazaar, Collezioni, etc.

Thierry Mugler- Couturissime, Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Apoi, imaginea care ne însoțește în periplul nostru către celebritate este de două feluri. Imagine statică, virtuală, atunci cînd ești prins efectiv într-o poză nedorită, care prin anume situații obiective ajunge pe Internet, cea de-a doua viață a noastră, și o imagine dinamică reală, aia pe care o fluturăm la evenimente. Se pare că imaginea dinamică, reală nu este corect asumată decît în momentul receptării statice virtuale. Dar în momentul alegerii unui look, acolo în fața oglinduței, trebuie să fii conștient, sincer, și foarte asumat – cu atît mai mult, repet, cu atît mai mult, dacă tu ești deja, o persoană publică- vis a vis de ceea ce alegi să fluturi în fața unor oameni în situații PUBLICE.

Thierry Mugler- Couturissime, Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

La antipod avem libertatea de exprimare vestimentară dată de intimitatea celor patru pereți ai caselor noastre, unde putem umbla de la chiloți, la pijama sau la costumul adamic. Aceasta este diferența MAJORĂ dintre semnalele trimise în interior -spațiul familiar și exterior-spațiul public.

Thierry Mugler- Couturissime, Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Imaginile postate au doar legătura dată de modă și de frumusețea veșmintelor și a creativității, cu teoria mea de azi. Ele fac parte din expoziția Couturissime și-l au ca protagonist pe creatorul Thierry Mugler. Le-am primit de la prietena mea Raluca, care locuiește la Montreal și a avut norocul să vadă expoziția și să mă facă beneficiara unor imagini statice virtuale pe care le sharui azi cu voi, cum de altfel, mulți dintre cei care -mi apreciați eforturile, înțelegeți să mă ajutați cu imagini și precizări. Oricît de simplu ar putea să pară să deții un blog, nu este, iar faptul că de multe ori sînt, efectiv ajutată, mă face extrem de recunoscătoare.

Thierry Mugler- Couturissime, Montreal 2019, Musee des Beaux Arts

Vă mulțumesc pentru tot. Pentru că-mi citiți blogul, pentru sprijin și cuvinte frumoase. Love u!

Thierry Mugler- Couturissime, Montreal 2019, Musee des Beaux Arts
Thierry Mugler- Couturissime, Montreal 2019, Musee des Beaux Arts
Thierry Mugler- Couturissime, Montreal 2019, Musee des Beaux Arts