Întîi și întîi se pare că, ciclic, rămîn fără site.

Se pare că de data asta sunt safe. Îi mulțumesc lui Tibi Nagy

În decembrie din vina mea, acum din vina băieților de la firma de hosting. Dacă e adevărat sau nu ce spune Ziarul de Cluj cert este că vreo 20.000 de site-uri sînt down. Așa că nu mă vaiet.

Am revenit pe Blogger de avarie, cum se întîmplă, de obicei, căci acum aveam de zis niște mici pastiluțe.

Pastiluța de azi se referă la Met Gala de anul acesta. Pentru cei care nu știu Met Gala e un fel de fiță, gen recepție, la care vin o sumedenie de celebrități destul de dubios aspectate în fiece an, un soi de deschidere de gală a unor expoziții cu tematici diverse. Anul acesta expoziția: Heavenly Bodies Fashion and the Catholic Imagination

a dat naștere unor extravaganțe extreme în rîndul vedetelor. Careva zice în filmulețul pe care l-am postat că Met Gala e un fel de Oscar al modei. Ce bine! Pot dormi liniștită că are și moda, Oscaruri. Deloc inabilă însă mișcarea de promovare în favoarea muzeului și e expoziției care ține de mîine, 10 mai pînă în octombrie. E logică și predictibilă mișcarea: faci un pic de circ, vîlvă, atragi atenția asupra evenimentului, și dincolo de valoarea intrinsecă a expoziției, faci bani. Ai grijă să fie invitate niște flămînde de atenție ca Rihana, sper că i-am scris bine, numele sau Kardashian și țac-pac vizibilitatea instagram-istă, twitter-istă, facebook-istă e asigurată. Vă asigur că nimeni nu va discuta de veșmintele superbe aflate în expoziție ci de ținuta sus-numitei sau ale altor ne-numite încă.

Căci, scopul scuză mijloacele, nu-i așa? Asta parcă Machiavelli a zis-o și  se potrivește cu tematica expoziției la fix.

Bine, putem considera Met Gala și ca un fel de carnaval exacerbat în care vedetele se dau în stambă în funcție de lipsa de atenție de care suferă sau nu. Dacă vă amintiți povestea cu cuferele din care, cel sărăcăcios, în aparență ascundea comoara autentică, veți vedea că toată foiala de vedete, veșminte, prețiozități, măști, imagine contează cît un zero barat. Cu cît ești mai mititel cu atît imaginea ta va fi mai gonflată. Mă veți contrazice și-mi veți spune despre numărul de follower-și pe care-l au aceste creaturi care se cred magice. Nu contează. Este exact proporția nesiguranței și a vidului interior.

Așa că, sorry Met Gala, eu vreau să văd expoziția nu fița.

Dacă totuși mă înșel și lumea o face de fun, good for them!

 Vă las cu cea mai bine îmbrăcată divă după designerul Michael Costello, că e foarte bună de final. Sper să ne vedem soon pe Diva cealaltă! 

Ceea ce s-a și întîmplat!

Beyonce at Met Gala 2018 according to the designer Michael Costello