Lansarea colecției primăvară/vară  2017 Mihaela Glăvan/ Cluj-Napoca

Pantoful este ceva aparte. Cum spune Mihaela Glăvan într-un interviu, este semnul de exclamare de la final.

Posibil să fie așa, deși eu cred că pantoful reprezintă cea mai stylish declarație pe care o faci despre tine, mai presus de vestimentație. Un obiect de dimensiune relativ  mică care concentrează în  sine, ca într-o veritabilă esență, toate atributele frumosului, atracției, utilului, armele seducției și tot ce v-ar mai putea trece prin minte. La antipod, avem ideea de desculț, care trimite, deloc întîmpător, la dezbărarea de vanități, umilință, renunțare la orice formă de status social sau profesional.

Între desculț și high-heels există diferite trepte. La propriu și la figurat.

Pantoful este exploatat și în poveștile copilăriei ca un fel de obiect magic, prin care te găsește ursitul, fie este rupt la dănțuit în fiecare noapte misterioasă de prințese rebele. Oricum ar fi, mesajul pe care-l poartă pantoful cu sine nu este unul întîmplător. Mi se pare că este oglinda cea mai fidelă a unui anume tip de feminitate cu toate aspectele ei, diferite, complexe ca și lumea designului de pantofi.

Un nume altfel, demult consacrat, în peisajul designului românesc de pantofi îl reprezintă Mihaela Glăvan. Ea a ales să-și lanseze colecția de primăvară-vară 2017 la Cluj, în data de 30 martie, iar eu am avut ocazia să fiu de față, datorită invitației făcută de Luci Broscățean, pe care îl leagă de Mihaela nu doar o prietenie veche ci și multiple colaborări pe tărîmul modei, invitație pentru care îi mulțumesc și pe această cale.

Întîmplarea face, că deși știam de eveniment, prinsă cu alte treburi, să uit în ce zi mă aflu, pînă la mesajul pe what s upp al prietenei mele Florina, de la Ny, care îmi dă forward de pe instagram-ul Mihaelei, întrebîndu-mă dacă nu merg. Am sărit într-un taxi și dusă am fost.

Mi-a plăcut, de aceea și relatez aici acest mic detaliu, acest fel de omniprezență pe care un designer o poate avea prin intermediul rețelelor de socializare, unul din aspectele, de altfel, pozitive, ale acestora.

Evenimentul a fost găzduit într-un spațiu foarte select, Class In, al obiectelor de design interior, unde laolaltă, exponatele s-au găsit într-o fericită simbioză cum veți putea să vă convingeți din imagini. Prețul pantofilor se va găsi pe site-urile http://www.sepala.ro/ și https://mihaelaglavan.com/ pentru cei doritori și doritoare, asta pentru că produsele sunt realizate atît pentru femei, copii și bărbați. Designerul pune accent deosebit pe calitatea materialelor și a execuției, preferința netă pentru piele fiind evidentă. Piesele pe care le veți vedea în imagini alături de accesorii sunt doar parte din ceea ce era expus în cadrul show-room-ului, de aceea o vizită scurtă pe site-uri, este recomandată.

Pantoful nu e doar un pantof, e o stare de spirit. Confirm. O stare de spirit care nu trebuie să fie doar înnegurată ci veselă, versatilă, plină de culoare  și detalii suculente ca și creațiile Mihaela Glăvan. Designer român. De succes.