Bine te-am găsit 2017.

city break Nyc 2016

Ca la orice început de an cred că e bine să se traseze direcțiile pentru ceea ce va urma, o face fiecare pentru sine, oricum și dacă spune și dacă nu.

Și în acest an mă voi strădui să aduc pe Diva, alte chestiuni legate de modă și artă decât cele cu care suntem, în mod normal, obișnuiți de pe site-uri sau bloguri de fashion.

În nici un caz nu o să vedeți mutroanțe bosumflate cu selfie-uri bombate, preocupări cotidiene banale ridicate la rang de life-style cu pretenții, în maniera cum să facem din rahat bici și să-i prostim pe ceilalți că pocnește. Nope. Nu o să vedeți nici o postare copiată ad-litteram de pe net  și transpusă aici fără ghilimele, cum am găsit pe un blog cunoscut de fashion, unde se vorbea despre costumul de curte în Țările Române. Mare surpriză să găsesc un referat, originalul, de unde bloggerul transcrisese cuvînt cu cuvînt, textul fără nici o rușine și fără nici o referință la lucrarea originală.

Nu o să postez nimic despre cum unii dintre designerii români înțeleg să-și conceapă colecțiile ”inspirîndu-se” din linia colecțiilor consacrate de dincolo, într-un exercițiu relativ, ușor de a fenta publicul nespecializat. Nope. (Curioșilor le stau la dispoziție pentru detalii.)

 Toate aceste neajunsuri nu fac obiectul cheltuirii energiei mele prețioase. Că dacă tot e vorba să setăm chestiuni pe anul care vine,  eu mi-am impus să mă enervez de la ușor înspre deloc pentru chestiuni care nu am cum să le rezolv. Mă amuză însă, peste poate, să constat că faza aia cu furatul căciulii proprii nu naște probleme de conștiință unora. Mie mi se pare JENANT, asta elegant spus.

Pe Diva vă veți întîlni și anul acesta cu lucruri interesante care nu țin cont de goana mediatică, alt progrămel în care ne-am lăsat tîrîți în dorința de a afla primii, de-a posta primii, de a fi la curent și în trend.  O să mă străduiesc să aflu informații documentate despre expoziții care merită văzute, despre evenimente la care merită să participați.

O să încerc să despart, cum m -am străduit în ultimii ani, ideea ”făcătorului” de modă și a modei de imaginea creată lui, dar și bietei mode. O să mă străduiesc, o dată mai mult, să vă prezint din culisele laborioase ale acestei meserii, de designer, întru priceperea complexității sale, pe care o iubesc, și care nu înseamnă doar niște simple zmângăleli sau covoare roșii, după caz.

Da. Cam acesta este dezideratul meu pentru Diva și Divanul care împlinește anul acesta  9 anișori. Probabil că sunt o persoană care nu poate renunța la ceva în care a pus suflet. Mai iau pauze, mă mai tîrăsc, dar revin mereu la un proiect de suflet.