Povestea acestei colecții este foarte simplă. Nu are nici o filosofie în ea sau statement-uri ”grele”, înnegurate sau rebele, sau anti, sau demolatoare sau, sau…

foto: Cristian Bisca

Am plecat de la dorința simplă de a face, crea, niște haine frumoase. Am plecat cu imaginea clară, senzația, mai degrabă, a surprizei pe care mi-ar face-o în mijlocul unui oraș înveșmîntat în tercot-uri și doc-uri cenușii, depersonalizate, niște femei îmbrăcate diferit. Am pornit de la structuri regăsite în tot ce înseamnă peisajul citadin și elemente simple, basic, ca pătratul, cercul și triunghiul. Am folosit matariale peliculizate cu efecte shiny care amintesc de metale și sticlă, combinate cu materiale naturale, eco-friendly. Un mix, deci între tech și eco. Mix regăsit dealtfel și în texturile riguros geometrice alăturate brocarturilor  de factură extrem feminină. Am avut parte de o colaborare fructuoasă cu tînărul sculptor Silviu Ciora căruia îi aparțin accesoriile de metal:papioane, coliere, șuruburi de închidere la unul dintre mantouri,  nasturi hand-made, tăiați în tablă cu acea definiție specială a manufacturii pe care eu o iubesc, cu acea imperfecțiune  dată de mîna umană și nu de mașina serială.

Urban Ladies este o colecție care s-a dezvoltat pe parcurs din experiențele mele, unele neduse la capăt, și nu din vina mea,pentru un anume tip de design de costum, solicitat acum un an, pentru localul clujean Enigma. Atunci am strîns multe accesorii care ar putea părea nelalocul lor într-o colecție de fashion, așa cum este ea înțeleasă. Mi-a plăcut să încerc să integrez lucruri aparent nepotrivite în vestimentație.

Hainele au, unele din ele, elemente surpriză, care nu se descoperă la prima vedere. Fente din brocart ascunse, plătci din rețele de dantelă găsite pe dosul veșmintelor, manșete prețioase. Dacă ar fi vorba să găsim un statement cu tot dinadinsul, aici l-am putea găsi, căci interiorul este cel care trebuie căptușit cu prețiozitate și confort maxim și nu exteriorul. Trebuie, cu orice preț, înainte de a-i bucura pe alții, să putem să ne bucurăm pe noi înșine.

Eu mă bucur și m-am bucurat căci protagonistele prezentării noastre au fost fericite. Dacă fetele au fost happy pentru show și pentru altă față, a ceea ce consider eu, normalitate, înseamnă că mi-am atins scopul. Vreau, îmi doresc, ca hainele să te poată face, cumva, fericit, la atingere, la purtare, la vedere. Îmi doresc cumva, această calitate de healing  pe care o pot deține.

foto: Cristian Bisca

foto: Cristian Bisca

Am vrut de la început ca modelele să fie real people. Știam că n-o să pot gestiona singură un astfel de proiect și am apelat la Cristi Pascariu de la Create. Act. Enjoy. Ideea lui a fost ca fetele să vină ca la o întrunire de fete mișto, cu diverse mijloace de locomoție. Am avut fete cu mașini, cu motor, taxi și trotinetă. Altele au venit în plimbare sau însoțite de animale. Raluca Lupan (Create. Act. Enjoy) a început show-ul cărînd după ea o boxă mobilă. Tot proiectul a fost atipic, după spusele multora, dar mie mi s-a părut în continuare, foarte normal. Jocul este normal, veselia este normală, ideea de a te preta la ceva ce nu execuți cotidian și care te scoate din zona de confort mi se pare binevenită ca antidot pentru încremenirea în anumite stadii existențiale.

foto: Cristian Bisca

foto: Cristian Bisca

foto: Cristian Bisca

foto: Cristian Bisca

Modelele noastre au fost:

Elena Ivanca- actriță TN Cluj
Loredana Danciu-producător Protv
Edit Todoran -managing director Commodo
Raluca Lupan- actriță Create.Act.Enjoy și cadru universitar
Diana Buluga-actriță la TN Cluj, Create.Act.Enjoy
Anca Mureșan-medic primar chirurgie generală IRGH Prof. Dr. O. Fodor, vicepreședinte Promedica
Ioana Hanchevici-profesoară de limba engleză la Lic. Teoretic Gh. Șincai
Mihaela Igna -profesor de limba franceză
Flavia Tănăsescu- analist date
Inesa Diujicov- business analist
Celina Roschnafsky- designer
Sorana Molnar-designer Urma, ex-make-up artist de talent
Anca Curt- designer
Anamaria Viliga- studentă la UAD, grafică, anul II
Daria Langa-studentă UAD, grafică, anul II

Our creative adviser a fost  regizorul Cristian Pascariu

Our hair-styling team a fost Foarfeca de aur a d-nei Mia Poruțiu cu ajutoarele sale:

Florin Cristi Danci, Maria Moldovan și Alex Daniel

foto: Cristian Bisca

Our make-up team: neprețuita Adina Moldovan și Ana Tritean

foto: Cristian Bisca

Our PR lady…always Andreea Marcu

și nu în ultimul rînd, susținătorii noștri Liberty Technology Park și Impact Hub

În plimbare outside Liberty Tech Park foto: Cristian Bisca

Fetele inside Impact Hub foto: Cristian Bisca

foto: Cristian Bisca

My Hagrid aka ajutor de suflet Iuliana Bal.

Aceasta a fost povestea colecției și prezentării sale.

Piesele din colecție sunt puse în vînzare la studio-ul designerului pe care îl puteți contacta pe mail: calina.langa@gmail.com sau pe pagina FB prin mesaj privat