Spell= vrajă.

Am dat din nas ca Samantha și am ajuns la New York, just în time ca să văd minunatele vitrine de la Bergdorf  gătite pentru Halloween.

Nu e așa de greu dacă lucrezi în fashion, sper că știți. Chestia cu vraja e înclusă din start în mirajul modei. În lucrarea mea de doctorat, de acum vreo 3 ani de zile, era un capitol întreg dedicat ideii de miraj și de fascinație pe care o exercită moda asupra consumatorilor săi.

Mergînd atunci pe urmele noțiunii de glamour, am fost curioasă să aflu etimologia cuvîntului și așa am aflat că originea sa se găsește în limba scoțiană unde ”gramarye” desemna un tip de învățătură ocultă sau magie. The Oxford English Dictionnary, ediția 1998, susține originea scoțiană a cuvîntului dar aici accepțiunea dată este aceea de magic și încîntător în sens, oarecum, pozitiv față de sensul inițial. Păi da, că trebuie să ai grijă cu moda să nu pornești cu ideea de magie albă și să ajungi addicted și s-o dai în magie neagră. Sensibilă treabă.

Tot ce înseamnă construcția de imagine, de fapt, este absolut fascinantă și de aceea a avut loc acest intro. N-ai cum să nu caști gura uimit la aceste vitrine fabulos ( tot de la poveste vine și acest cuvînt) amenajate. Da. E o convenție în care trebuie să intrăm ca în orice lume a a show-ului care ne poate îndemna la diferite tipuri de visare, și eu zic că merită cu condiția conștientizării perfecte a mirajului.

Enjoy

bergdorf-1

I put a spell on you- vitrina Bergdorf Goodman toamna 2016

bergdorf

I put a spell on you- vitrina Bergdorf Goodman toamna 2016

 

 

bergdorf-2

I put a spell on you – vitrina Bergdorf Goodman toamna 2016

P.S. Pozele belongs to Florina, my stylish friend. Eu vă promit fără nas și fără vrajă altele, de Valentine!