Știu că e 1 Martie. De aceea vă și scriu. Că prea mare îndemn nu am zilele acestea la scris, deși am depășit demultișor perioada stagnării și a hibernării. Well, ceea ce, printre altele, voiam să zic, este că mă bucur că femeia e feminină, încă.

Drept să zic, nu prea mai credeam chestia asta, dar am pus o mică felicitare pe pagina mea de FB și damele, ( vorba lui Caragiale) s-au bucurat vizual de o rochie, creație de-a mea, pe care, evident, o voi posta și  aici.

Calina Langa Designs

Rochie amplă din mătase naturală,cu jupon detașabil – Călina Langa

Eu, m-am bucurat la rândul meu că pare așa de normală, chestiunea asta cu rochii înflorate și ample cum credeam că nu mai ”prizează” nimeni în contemporaneitatea noastră cenușiu-plictisitoare. Păi da. Că e musai să arăți ca ceva voluminos și indescribtibil, pe cât posibil, cu tentă filosofică inclusă, nu poți fii simplă, veselă și feminină, că poți fi luată de gâscă proastă, frivolă și incultă. Un mare secret pe care îl țin ascuns de ani de zile, dar pe care îl dezvălui acum, e că mi-ar fi plăcut toată viața să port rochii. N-am făcut-o decât arareori și asta, doar când eram mai tânără. Îmi amintesc o rochie superbă pe fond negru cu niște flori, imense colorate, cu umeri goi și linia aceea consacrată, gen Marilyn Monroe, legată după gât, pe care o purtam verile, studentă fiind. Întorceam privirile, cum o face orice femeie care arată  esența aia a ei, bine dosită după negru, bleumarin, gri și nădragi androgino-anoști. Femeile se plâng că bărbații nu mai sunt cum erau altădată. Dar oare ele, mai sunt cum erau altădată?

Am găsit zilele trecute tot pe FB-ul cel de toate zilele o imagine, care chiar face cât o mie de cuvinte:

12743975_960108574082461_8626884466315903110_nConform explicației dată la pagină, există un obicei, de care am auzit prima dată și care îmi pare, deopotrivă amuzant și corect. A doua zi de Dragobete, femeile își cer iertare de la bărbații lor pentru toate tâmpeniile la care îi supun de-a lungul anului. 😀

Poate pare că nu are legătură rochia înflorată cu acest tip de atitudine, dar jur că are. Accesați în profunzime chestiunea  cu oglinda interioară potrivită și vă asigur că îmi veți da dreptate, iar eu nu țin neapărat la recunoașterea acestui fapt.

Calina Langa Designs

Rochie din mătase naturală, cu fundă supradimensionată – Călina Langa

Pentru că tot începe luna martie, care are legătură și cu Marte/ Ares, zeul războiului și al dorințelor, acțiunii și inițiativei specifice aspectului masculin, cu zodia de începuturi reprezentată de berbec, guvernat astrologic tot de planeta Marte, nu mi se pare absolut deloc întâmplător că se sărbătorește ideea de feminitate prin tot ce înseamnă ea: flori, mărțișoare, dulcegării pentru cuconițe răsfățate. Exact cum Yang are nevoie de Yin, așa au nevoie începuturile, inițiativele, de așezarea în cuiburi, ca păsările primăvara, așezare sau confort, cum vreți, care se găsește în exact esența feminității: blândă, tandră,  iertătoare, iubitoare, consecventă, răbdătoare. Dacă aceste atribute nu se găsesc nici măcar bine ascunse îndărătul unei perechi de jeans, sau în spatele unei atitudini aparent războinice, echilibrul nostru se duce de râpă, fetelor!