Căutând ceva printre revistele mele de fashion, evident, cu totul altceva, am dat peste un minunat supliment al revistei Vogue Italia dedicat ţinutelor fastuoase îmbrăcate, într-un timp nu atât de îndepărtat de noi, cum am putea crede, la spectacolele operei Scala din Milano. Am ales câteva imagini,evident subiectiv, pentru a exemplifica, nu atât trendul sau fandoseala cucoanelor deşi ele există, mereu, în subsidiar, pentru că mi s-a părut că se potrivesc de minune cu evenimentele care marchează trecerea într-un Nou An.
Am rămas surprinsă şi atunci, dar şi acum, regăsind-o, de abordarea atât de diferită comparativ cu cea a zilelor noastre, faţă de un eveniment cum este cel al mersului la teatru sau la operă. Mi-am dat seama, odată mai mult, că nu sunt cool şi nici nu cred ca voi mai deveni de acum încolo, pentru că nu pricep mersul în blugi la evenimente de genul.
O postare separată ar merita definirea noţiunii atât de des vehiculată acum- aceea de cool!
Pentru mine sunt chiar cool cucoanele acelea elegante care înţeleg pe lângă făcutul în ciuda rivalelor să onoreze un act  cultural printr-o ţinută adecvată.
Lucrurile se leagă şi mai departe, pentru că trebăluind prin bucătărie, trăgeam cu coada ochiului la Concertul de Anul Nou de la Viena, care a marcat începutul lui 2014. Costumele corpului de balet au fost create de Vivienne Westwood în spiritul neconvenţional dar  nelipsit de fast al creatoarei.
Mi am mărturisit cu acest prilej dorinţa de a fi odată, acolo. Daria mi-a promis că se face 🙂
În mintea mea, acum, la momentul trecerii convenţionale dintr-un an în altul, totul se leagă de nobleţe şi de frumos, pentru că, dintr-o altă epocă cum mi s a spus că aş fi, continui să cred, naiv, că nobleţea spiritului este cea care dă naştere şi eleganţei exterioare.
Un An Nou plin de bucurii vă doresc tuturor,
La mulţi ani!
Călina

y