Am găsit, evident căutând cu totul altceva, nişte imagini foarte sugestive şi mi-a trecut prin minte să le postez, cu atât mai mult cu cât, nu prea mai sunt prezentă în ultima vreme în mediul virtual. Sunt, oarecum legate şi ele, de partea aceasta de visare şi de realitate existente în fiecare, felii din noi care ies la suprafaţă când şi când.
Imaginile ne povestesc despre femei, fete ireale, nişte proiecţii, mai degrabă ale unei minţi visătoare, fie ale autoarei, Marta Orlowska http://martaorlowska.com/,  fie ale altuia, ce le înzestrează cu toate caracteristicile fantasmelor ce pot suplini absenţe tragice dintr-un real existent.
Mi-au plăcut teribil pentru că, într-un mod ciudat, leagă ultimele mele preocupări şi teme ( anotimpurile care trec, poveşti şi amintiri păstrate în detaliile hainelor) de ideea de fereastră/geam/deschidere către lume.

Ferestrele sunt înăuntrul lor, de cele mai multe ori închise, o pisică, un iepure, sau combinaţii bizare dintre animale, sunt  prizonierele benevole ale stăpânelor sale, cu ochii, de cele mai multe ori acoperiţi. Alteori, stăpâna este prizoniera propriei sale ferestre, cum este imaginea cu marea şi cu peştii, în care luna suprarealistă este solzoasă ca un peşte, apucat de coadă, ca să nu fugă, e o chestie, deja, să ţii luna de coadă…fiecare poate interpreta aceste imagini după bunul lui plac fără nici o îngrădire a înţelesurilor, de aceea nu voi mai povesti, nici eu, prea mult pe marginea lor. Total lipsită de premeditare, în final o poză făcută de mine, zilele trecute în vreme ce admiram apusul de la fereastra şcolii unde predau, şi unde am sesizat, fără să vreau haloul superb al realităţii oglindit in sticla geamului în contrast cu viul culorilor vieţii reale. Te apucă ameţeala dacă stai să meditezi la asta pentru că, pare foarte greu de ales între ele.

Dar cum nu se poate una fără cealaltă, unde realul are nevoie de fantasmă şi fantasma are nevoie de real, graniţa dintre ele, fragilă se poate ciobi adesea, dar cu siguranţă se află mereu la jumătatea dintre cele două lumi pentru echilibrul nostru sufletesc.