Nu are nimic de-a face ce scriu azi cu moda. Sau…ba da…este o modă a incompetenței și imposturii-o modă tristă în care urmărim doar propriile interese și călcăm pe cadavre sau principii etice, influențați și influențabili de către alții care nu dețin prea multe calități și fac zarvă agresivă  în crearea unor diversiuni abile menite să le asigure cover-ul perfect.

 Cu câteva postări în urmă spuneam că trebuie ignorați.
 Când sunt prea mulți- nefiind noi, sanctificați- nu poți.
 Când acestea te ating personal și în imediata ta apropiere, iar nu poți.
Un cumul de prostie și lucruri care merg anapoda au dat năvală peste mine de două zile. În mod firesc aș lăsa asta să treacă – dar e blogul meu și pot spune ce vreau, ca într-un fel de dorit catharsis care să mă repună pe picioare- plus vreau să fiu sănătoasă și să nu acumulez frustrări în tăcere, doar pentru a  nu ”mă face de minune ” în gura lumii, pe care,  oricum,  nu dau doi bani.
Specific- pentru mine totul decurge ok-nu vă bucurați, unii prea tare, de presupusa capră a mea, că nu e pe moarte. Oamenii care ți sunt dragi, dacă sunt atinși te afectează, cu atât mai mult dacă au funcționat ca și tine după principii care, astăzi, se vede, nu mai dețin nici o însemnătate.

 Nu mai are valoare devotamentul, sinceritatea, corectitudinea- u’ ve got to be agressive, plin de tupeu, cu gură mare, tip Becali, tip mahala- de frica gălăgiei pe care o faci, vei fi băgat în seamă, pentru că nu vrem să fim treziți din dulcea lâncezeală – ca să rezolvi efectul, nu cercetezi cauza- e suficient să-i oferi guralivului condițiile necesare ca să nu ți mai tulbure liniștea-bună stategie a agresivului, ceva o fii știind totuși el, despre cum funcționează manipularea-”chapeau”, cum spun, francezii.
Fast-livingul ăsta ne face să ne comportăm, pe unii, cu oamenii, ca și cu recipientele de plastic de Coca-Cola pe care le deșerți la recycle-bin, într-un McDonald de cartier, după ce le-ai băut rapid- cred, dincolo de asta, idealist încă și stupid într-o reașezare valorică, dar nu mă mint că noi oamenii, vom reuși să facem asta, nici vorbă. Nu te poți folosi la nesfârșit de calitățile unora,  nu pentru că vine dreptatea Vechiului Testament peste păcătoși, ci pur simplu pentru că există o dinamică intrinsecă și logică a modului cum funcționează lumea-care este cu up&down.

Dacă funcționăm, cu toții,  în virtutea sancțiunii și cenzurii sociale, care ne neagă, virtual, apartenența la ”înalta societate”  prin nealinierea noastră la normele sale ( a unora ) poate fi deranjant și de-a dreptul dramatic când aceasta nu se mai găsește în înalt, ci în tină. Căci, de-acolo se setează astăzi, lucrurile.
În ce mă privește, m-am convins demult că ce dai aia ai- și mă consider o privilegiată să mă aflu într-un cerc de oameni( se știu ei care sunt, cu siguranță) cu care pot împărți nestingherită valorile în care cred. Iar după ce voi face postarea voi merge în atelierul meu unde voi lucra și voi asculta muzică- și asta va fi o stare exhibată iar apoi uitată.