Trendurile primăvară- vară 2013,  promise, sunt acum, aici, rezumate subiectiv și categorisite la fel, fără a ține cont de eventualele uzanțele după care se practică aceste selecții. Pentru un ochi format nu este greu să depisteze în noianul de oferte și propuneri o linie generală de urmat și să o evidențieze ca atare. Mărturisesc, dacă mai era nevoie că sunt printre ultimii designeri ( dar, poate totuși, nu) care să dea rețete de ”ce se poartă ”. Dat fiind faptul că în ultimele mele intervenții în media, mi-au  fost puse sistematic aceste întrebări-clișeu  și datorită  inautenticității ”rebeliunii” mele ( iubesc totuși, ceea ce fac)  precum și faptului etic 😀 conform căruia profesionistul  poate orienta publicul indecis, confuz și neștiutor,  am decis să răspund, acum,  în spațiul meu familiar, acestor nedumeriri de ordin stilistic, monden sau fashionist.

Alb și negru
Una dintre tendințele majore pentru sezonul cald,  este dată de folosirea albului în vestimentație cu componentă majoră și accentuată pe alocuri de detalii cromatice negre, într-o sobrietate și austeritate demne de începutul unei noi ere ce-i succede mult anunțatului sfârșit al lui 2012. Dacă am scăpat cu bine, se cuvine să fim serioși și puri. Sau, măcar să creem impresia asta.

în ordine: Vionnet, Elie Saab, Calvin Klein, Issey Miyake

Carolina Herrera, Chalayan, Dior, Givenchy

Balmain, Roland Mouret, Calvin Klein, Vionnet

Androgin
Combinația fascinantă masculin feminizat sau feminin masculinizat într-un virtual joc stilistic yin/yang ilustrat prin combinații de piese de ambele facturi într-un tot, de structuri și materialități aparent contrastante.

H.Ackermann, T.Hilfiger, Philosophy by Alberta Feretti

Reed Krakoff,  Paul Smith, H.Ackerman

Asimetrie și volumetrie

R.O.G.V.A.I.V
Culorile curcubeului declinate în piese vestimentare care să te facă să iubești vara, soarele, viața.

Dior, Lanvin, Burberry Prorsum

Tsumori Chisato( merită văzută toată colecția) Gucci, Burberry Prorsum

Grafisme
Acesta reprezintă trendul meu favorit. Suprafețe decorative  suprasaturate în culori bogate și grele alături de albul omniprezent care le potențează, compoziții grafice intelectualiste sau  minimaliste pentru un gen de femeie care vede feminitatea dincolo de sugestiile stilistice comune.

Chalayan, Sportmax, Fendi

Elie Saab, Michael Kors, Yohji Yamamoto, Chloe, Etro

Hermes, Fendi, Issey Miyake, Fendi, Diane von Furstenberg

Less is more
Că tot vorbeam de minmalism; efect maxim cu mijloace reduse care se rezumă la culori aplicate pe suprafețe întinse construite în arhitecturi simple cu linii esențializate.

Miu Miu, Chalayan, Marni, Margiela

Miu Miu, Valentino, Hermes, Valentino

Lanvin, Jil Sander

Picturalitate și rafinament cromatic
Când am decis, după o selecție îndelungată să fac aceste categorii, nu le-am gîndit după categorisirile comune, asta spuneam și mai sus. În timp ce le postez, realizez, însă, cât de mult sunt tributară culorii în cadrul vestimentației. Culorile, printurile, asocierile de materialități, prelucrările de tip couture în alăturare cu altele de factură casual sunt cele, care, uneori pe o linie lejeră și purtabilă, fac diferența creionând un halou aparte celei care se încumetă să le adopte.

Sportmax, Rick Owens, Dries van Noten

Diane von Furstenberg, Dries van Noten, Max Mara, Cristophe Lemaire

Green army
Armata post -pseudo-apocalipsa eco-friendly în veșminte lejere, nu lipsite de sugestii de feminitate.

Stella McCartney, Kenzo, Roland Mouret, Yamamoto

Romantic
sau ce prinde cel mai mult la femei. Aștept să fiu contrazisă. Chiar îmi doresc asta. Volane, voaluri, dantele combinate pe alocuri cu lame, creații sensibile și senzuale cum se cuvin unei femei romantice.

Cavalli, Valentino, Blumarine, Chloe, Blumarine

Alberta Feretti, Cavalli, Dries van Noten, Chanel

Structure

Balmain, Dolce&Gabana, Dries van Noten, Sacai.

Done.Faceți-vă bine, temele de casă, fetelor! 🙂
sursa imagini: http://www.style.com/