Multă cerneală sau pixeli consumați pentru sublinierea în diverse publicații și evenimente a ideii de întoarcere la tot ce e natural și lipsit de fasoanele consumerismului.
 Trendul  eco/ back to nature/ back to the roots a prins la public și datorită perioadei pe care o traversăm în stand-by față de un sfârșit probabil al lumii și a culpei resimțite retoric, fariseic sau adevărat vis- vis de distrugerile tehnico-industriale aplicate Terrei.
Asta e introducerea savantă. La nivelul teoriei și  a globului pământesc, desigur că totul are valoare hiperbolizantă. La nivelul nostru de citadini, aflați în preajma Crăciunului și prinși în vârtejul cumpărăturilor totul dobândește alte semnificații, mult mai personale și lipsite de conotația unor gesturi mărețe.
Eu am ales să fac această postare, pentru a vă invita într-unul din numeroasele târguri,  ce se desfășoară la Cluj având ca specifică tocmai, tematica  Crăciunului.
http://www.facebook.com/events/452229474834462/
Menționez pe această cale că sunt ultima persoană de pe planetă care promovează evenimente de gen, fie ele târguri, concursuri sau mai știu eu ce alte formule, prin care să încurajez pe blogul meu,  achiziții.
Acum e un caz mai special,  pentru că,  întâmplarea face să cunosc câteva dintre expozantele la acest târg- da, sunt subiectivă, știu; dar veți vedea că și obiectivă într-o măsură aproape egală.
Vă invit acolo să vedeți ce fac The Whimsical Atelier și nu doar ele.
 Merită.
Prețurile puse de fete sunt absolut derizorii față de ce se găsește în supermarket-uri la raioanele de podoabe pentru pom. Munca înglobată în ele este oricum, dar nu derizorie. Comparația e în favoarea lor și la nivelul calității,  întrucât toate produsele sunt lucrate din materiale eco și sunt serii mici sau produse unicat.
 E drept ca aceasta funcționează dacă vrei să ai un Crăciun mai altfel și mintea te duce în a fi diferit.

Multe dintre lucrurile făcute de mână, și nu e doar o etichetă aplicată că dă bine auzului, sunt realizate în timpi de execuție inimaginabili pentru cei care cumpără cutia cu globuri de plastic gata turnate în formă și lăcuite strălucitor.

 Globurile astea sunt favoritele mele laolaltă cu fulgii de nea din dantelă și îngerașii din macrame.

 So, go…mici cadouri pentru oameni mici 🙂 sau oameni mari- eu am promis Dariei mele că mâine o înzestrez cu ceva de pe acolo!