Pentru mine acest spatiu public, oferit de zeul Net (cum imi place mie sa-i spun) chiar reprezinta o forma de comunicare pe care o doresc si nu pot decat sa sper, ca e cat mai autentica cu putinta. Realitatea este ca oricat de mult mi-as dori sa fiu fidela acestui blog, nu reusesc decat de putine ori din motive lesne de inteles pentru cei care ma cunosc. Sunt prinsa la ora actuala in multe proiecte care consuma timp si dedicare, asta ca sa nu mai pomenim de minunatul dar atat de solicitantul,  sezon al nuntilor si banchetelor,  in care am pasit cu totii plini de entuziasmul  socializarii. Joking.
Cel mai promitator si special proiect se contureaza a fi cel al participarii trupei noastre vesele, de fosti studenti plus ”profa” ,la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, in cadrul unui workshop al cunoscutului scenograf Nic Ularu pe tema costumului asiatic.
Anul trecut a reprezentat pentru noi anul experimental, in care cu totii, ( including me, desi am avut in timp ocazia sa gandesc costume pentru spectacolul de teatru ) aveam sa ne lovim de “obstacolul” perceptiei atat de diferite a costumului de teatru in comparatie cu “fashionul “din mintile noastre.
Imi pare nespus de rau ca in facultatile de arta cu sectie de design vestimentar, pregatirea este concentrata exclusiv,  pe partea de fashion cu tot ce inseamna ea si nu exista o varianta basic de familiarizare a unor designeri cu specificul dat de acest tip de costum. Imi pare rau doar pentru castigul aparte pe care ti-l poate da creatia la acest nivel si unde este vorba de libertate neconditionata decat, poate, de exigentele regizorale.
Nu este un sector pe care sa il stapanesc dar il gasesc foarte atractiv si diferit intr-un mod pozitiv.

Imaginile postate sunt din cadrul aceluiasi workshop, desfasurat anul trecut insa,  pe tema elementelor primordiale in costumul shakespearian. A fost o reala bucurie ca oamenii se mai bucura pe strazi la vederea spectacolului stradal.
Si m-am gandit ca in teatru toti cei implicati, facatori si spectatori, asistam la o conventie stiind ca se joaca roluri…dar in moda cu adevarat cati suntem constienti  de asta sau macar ne punem problema?