Povesti de dragoste

La Cluj ploua cu dusmanie; facem planuri de vara in luna lui Cuptor iar ploaia ne potopeste de vreo trei zile. Totul e asortat la ploaie acum, dar, intr-o forma stranie si bizara, poate, as spune ca ne-o meritam fara sa sune, insa, fatalist.
O sa-mi laud copilul, ceea ce nu da bine si obiectiv, dar sincer, nu-mi pasa! Cand e vorba de lirica nu poti fi decat subiectiv si titlul e la fel, dealtminteri.
Daria trebuia sa aiba o dupa amiaza relaxata si oarecum in spiritul generatiei ei, adica in mall cu prietenii, dar m-am trezit ca apare in atelierul meu cu un catel murdar si slab. Desi, initial ii spusesem ca o las sa il pastreze pana marti cand l-ar fi dus la Adoptii Caini , ( acasa mai avem un catelus, tot de acolo) mi -am schimbat iute opinia cand a patruns inauntru umed si jigarit . M-am enervat usor si am repezit-o spunandu-i ca nu avem posibilitatile lui Brigitte Bardot sa adunam toti cainii de pe strada, dar reactia ei a fost aceea de a ma linisti spunandu-mi: ” Ii dau apa, papa si-i dau drumul afara, nu ramane la noi! ” S-a dus pe balcon si-l urmarea uda si plouata toata, imbujorata si transpirata de stradanie si de speranta, duhnind a catel murdar. Mi-a spus intorcandu-si ochii frumosi catre mine “Oricum, i-am facut un bine mai mare lui decat mi-am facut mie rau”, iar mie mi-au dat lacrimile brusc si cainele va ramane la noi pana marti!
Fetita mea da lectii de viata. Mie, tuturor, care nu vedem mai departe de nasul nostru si comoditatea noastra, lumii care masoara totul cu alte “valori” decat ar trebui; masuram totul in bani si putem cumpara orice cu ei, de la diplome care te fac sa apari dintr-un idiot perfect intr-un tip/tipa superdestept (apta) pana cand cineva va descoperi asta sau nu. Dar nu mizati prea tare pe asta. Pe sticla apar oamenii care nu stiu sa-si vorbeasca propria limba la modul decent, asta ca sa nu mai analizam ideile vehiculate dar stiu sa-si netezeasca freza, ca tot tine loc de neuroni acum si anyway, totul e pe bani.
Tot ce e pe dinafara, expus, vizibil,ajunge sa-si piarda potentiala  valoarea estetica intrinseca datorita faptului ca altii se  servesc in totalitate si cu lacomie DOAR de acest aspect fara a cauta dincolo de APARENTA, pentru ca aparenta si cu “inside-ul” fac corp comun,  altminteri nu e decat un gard care se va prabusi mai devreme sau mai tarziu
Nu avem timp si rabdare sa incercam sa fim mai profunzi, suntem, in schimb, viceversa, superficiali si plictisiti, nu mai avem curiozitate ci doar comoditate balansand intre mofturile unor copii nematurizati si dorinta acestora de distractie ( e ideea lui P.Bruckner in “Tentatia inocentei”- dar mi-a placut si am adoptat-o!!!) si pozitia de victima suferinda atunci cand suntem criticati.
Astazi vroiam sa postez niste imagini cu ” miresute” de-ale mele, era refreshing ideea si de sezon, doar ca trebuia sa existe un text; e acesta in totala opozitie, contrast cu imaginile dar e o sugestie clara de lumina si de unde ar trebui sa vina ea.
Daria a dus catelul acasa dar la mine in atelier miroase inca a caine plouat si murdar. Si chiar nu conteaza. 

Previous

Vacanță, lucruri bine făcute și proiecte

Next

Ce mai inseamna a fi sexy nowadays?

3 Comments

 1. Buna,

  Iti multumesc tare mult pentru aprecieri!Te astept oricand cu propuneri de accesorii!

  Daca vrei poti participa la give away ul acesta!Nu trebuie decat sa adaugi un link pe pagina ta de blog sau facebook/orice mai ai catre postarea cu concursul si sa ma anunti!

  Te pup
  Eugenia

 2. Anonim

  Eu vreau sa zic de Daria, si de copii in general. Imi amintesc cu placere si mereu de o intamplatoare si marcanta intalnire a mea cu Calina intr-unul din magazinele cu tesaturi. Eram cu al meu fiu in brate, de putin timp si mai ales derutata mamica. Ca paranteza, pe Cali mi-o amintesc cu un ineloi superb pe deget mai vechi decat lumea… Dar ce mi-a spus m-a miscat foarte tare. Si anume ca ei, "copiii, sunt cea mai mare bucurie a noastra, singura pana la urma". Atunci am fost usor speriata, oarecum intrigata, dar pe zi ce trece ma conving ca a avut mare dreptate. Si Daria cu replica ei este un frumos exemplu…

 3. Multumesc, Mihaela , draga mea…m-a miscat mult comentariul tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Diva & Divanul 2021 - Maintenance by: REM.10 BRANDING