Today…costume de scena in viziunea creatorilor de moda! Jean Paul Gaultier pentru baletul Blanche Neige, pe muzica lui Gustave Mahler, al Companiei Angelin Preljocaj ( spectacol absolut memorabil , pe care l-am vazut in decembrie 2008 la Bucuresti). Recunosc ca sunt influentata de apropierea Festivalului International de Teatru de la Sibiu, pretext nimerit in acest caz pentru a ma gandi cum creatorul de moda obisnuit sa creeze pentru virtualul cumparator (cumparatori), se repliaza pentru a contura cu ajutorul costumelor  caracterele dorite de regizor, demers,  de altfel,  mult mai ofertant din punct de vedere al creativitatii, zic eu.
Imi vine in minte acum Christian Lacroix care a creat nenumarate costume pentru balete si spectacole (Seherezada, Don Juan, Othello…) si unde omul a avut posibilitatea de a-si exprima pe de-a intregul creativitatea  fara a tine seama de feed-backul comercial, economic al pietei.

Costume de strada teatrale, costume de scena purtabile…ne putem juca oricand cu ideile si formele. Imaginile de mai jos sunt din creatiile lui Lacroix si apoi mai jos ale Doinei Levinta( eu le-as purta partial si nu doar pe scena).