Țiganiada

Intamplarea face ca am reusit, dupa foarte mult timp  sa cunosc pe cineva care mai pliseaza materiale asa cum se facea odinioara…si am trait o experienta ”gipsy”! Dincolo de rabdarea doamnei care se ocupa cu asta si care vroia sa ma faca partasa tehnicii de pliere impotriva vointei mele (sic!) lumea care mi-a infatisat-o ea, ieri, e foarte diferita si nu mai putin interesanta…e lumea fustelor multicolore,  plisate ale tigancilor si a unui stil de viata greu de inteles pentru noi.Am aflat astfel ca fustele se fac fara nici un fel de probe pentru ca tigancile nu se dezbraca in acest scop, ca o importanta deosebita in designul fustei are braul fustelor ( e primul lucru pe care il cerceteaza cand se uita la calitatea executiei) si ca necesarul de material pentru realizarea unei astfel de piese e in jur la 16-18 metri de material plisat. Una peste alta,  mi-am dat si eu comanda pentru o piesa de acest gen, dar cu materiale mai putin colorate decat ale lor, si m-am bucurat ca mai poti gasi pe cineva care sa faca asta si care e si tanar pe deasupra.

Previous

Țoale…

Next

Costume de scenă în viziunea creatorilor de modă

6 Comments

 1. Ioana Sabau

  Asa credeam si eu ca nu mai exista persoane care sa foloseasca tehnica plisarii,tin minte ca avem la gradinitza uniforma albastra cu camasa in carouri si fustitza albastra plisata.:)

 2. wow, asta e fantastic!

 3. Cristina

  Poti te rog sa-mi lasi datele de contact ale acestei doame care face fuste tiganesti plisate?

  • Din pacate, nu le mai am. A trecut ceva vreme de atunci si am schimbat multe telefoane si cartele. Imi pare rau.

 4. caldarar nicolae

  cum pot comnda

  • Bună dimineața. Îmi pare rău dar eu nu mă ocup cu asta așa că nu vă pot ajuta. Nici contactul doamnei care le face nu l mai am.
   Este un material postat acum mulți ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Diva & Divanul 2021 - Maintenance by: REM.10 BRANDING