Țiganiada

Întâmplarea face că am reușit, după foarte mult timp  să cunosc pe cineva care mai plisează materiale așa cum se făcea odinioară…și am trăit o experiență ”gipsy”!

Dincolo de răbdarea doamnei care se ocupa cu asta și care voia să mă facă părtașa tehnicii de pliere împotriva voinței mele, 😀  lumea care mi-a înfățișat-o ea, ieri, e foarte diferită și nu mai puțin interesantă.

E lumea fustelor multicolore, plisate ale țigăncilor și a unui stil de viață greu de înțeles pentru noi.

Am aflat astfel, ca fustele se fac fără nici un fel de probe, pentru că țigăncile nu se dezbracă în acest scop, că o importanță deosebită în designul fustei are brîul fustelor ( e primul lucru pe care îl cercetează când se uită la calitatea execuției) și că necesarul de material pentru realizarea unei astfel de piese e în jur la 16-18 metri de material plisat.

Una peste alta,  mi-am dat și eu comanda pentru o piesă de acest gen, dar cu materiale mai puțin colorate decât ale lor, și m-am bucurat că mai poți găsi pe cineva care să facă asta și care e și tânăr, pe deasupra.

Previous

Mic eseu cu Lacroix pe final

Next

Costume de scenă în viziunea creatorilor de modă

6 Comments

 1. Ioana Sabau

  Asa credeam si eu ca nu mai exista persoane care sa foloseasca tehnica plisarii,tin minte ca avem la gradinitza uniforma albastra cu camasa in carouri si fustitza albastra plisata.:)

 2. wow, asta e fantastic!

 3. Cristina

  Poti te rog sa-mi lasi datele de contact ale acestei doame care face fuste tiganesti plisate?

  • Din pacate, nu le mai am. A trecut ceva vreme de atunci si am schimbat multe telefoane si cartele. Imi pare rau.

 4. caldarar nicolae

  cum pot comnda

  • Bună dimineața. Îmi pare rău dar eu nu mă ocup cu asta așa că nu vă pot ajuta. Nici contactul doamnei care le face nu l mai am.
   Este un material postat acum mulți ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Diva & Divanul 2021 - Maintenance by: REM.10 BRANDING